I deleted WalkingDead106 and now 400 days won't work (I have a Mac)

edited October 2013 in Game Support

So the DLC was acting stranger for some reason. It wouldn't let save even though it says it’s saving, it always started at Vince’s story no matter what I did, and when I want to the main menu from Vince’s story, the screen of the game got smaller and one of the files disappeared (only to reappear when I restarted the game).

So (after trying many, many things) I asked people for help and they said that I should uninstall 400 days and then reinstall it again. They said that I should delete WalkingDead106, and if I did that then Steam would allow me to reinstall 400 days. I was a bit wary of doing that, but I eventually did it anyways.

The problem is, the game and Steam still says that I have the 400 days DLC. But when I try to play the game, the screen goes black and I'm forced to shut down my laptop. The rest of the game works fine, it's only 400 days that's the problem.

Is there a way for me to make the game/Steam know that I don't have 400 days anymore so I can reinstall it back onto my computer?

Comments

  • tronixtronix Telltale Alumni

    In Steam, go to the Game tab and view My Games. Right click on The Walking Dead and select Properties. On the Local Files Tab select verify integrity of game cache. That should get you back to a complete game.

    If you are still having trouble, email support@telltalegames.com.

  • 400 days is working now (Thank you very much) but I'm having the same problems I had before I deleted WalkingDead106 (not saving, always starting at Vince’s story, and the screen gets smaller when I exit from 400 days and one of the files disappear only to reappear when I start the game again).
    Is there anything I can do or should I email support?

    tronix posted: »

    In Steam, go to the Game tab and view My Games. Right click on The Walking Dead and select Properties. On the Local Files Tab sele

  • DjNDBDjNDB Moderator

    Does the problem also occur if you start 400 days on an empty save slot with generated choices?

    Visambros posted: »

    400 days is working now (Thank you very much) but I'm having the same problems I had before I deleted WalkingDead106 (not saving, al

  • I just checked that out now and yes, it does. I'm not sure why.

    DjNDB posted: »

    Does the problem also occur if you start 400 days on an empty save slot with generated choices?

  • DjNDBDjNDB Moderator

    That's really weird.
    Please follow the instructions to run the TWD Support Tool and post the download link to the resulting "TWD_support_data_pc.zip" to your next reply in this thread.

    Visambros posted: »

    I just checked that out now and yes, it does. I'm not sure why.

  • Here are the download link I got. Here

    DjNDB posted: »

    That's really weird. Please follow the instructions to run the TWD Support Tool and post the download link to the resulting "TWD_support_data_pc.zip" to your next reply in this thread.

  • DjNDBDjNDB Moderator

    -rw-r--r-- 1 cheniquacarr staff 115K 29 Oct 16:22 /Users/cheniquacarr/Library/Application Support/Steam/SteamApps/common/The Walking Dead/TheWalkingDead.app/Contents/Resources/Pack/default/prefs.prop
    -rw-r--r-- 1 cheniquacarr staff 3.5K 29 Oct 16:23 /Users/cheniquacarr/Library/Application Support/Telltale Games/TheWalkingDead/prefs.prop

    You have 2 active prefs.prop files.

    Please run this script to fix it. It creates backup copies of both prefs.prop files, and moves the Steam prefs.prop to the savegame folder. Hopefully that will resolve the problem.

    Visambros posted: »

    Here are the download link I got. Here

  • I think it's fixed! I'm going to play the game a bit just to make sure (and if it isn't working then I'll message this post again), but I think the problem is gone! Thank you so much!

    DjNDB posted: »

    -rw-r--r-- 1 cheniquacarr staff 115K 29 Oct 16:22 /Users/cheniquacarr/Library/Application Support/Steam/SteamApps/common/The Wal

  • Okay it seems like it's working for the most part, but it still makes me start from Vince's story instead of going to the very beginning of 400 days. But it doesn't "delete" one of the files anymore and the screen doesn't get smaller when I go to the main menu either.

    DjNDB posted: »

    -rw-r--r-- 1 cheniquacarr staff 115K 29 Oct 16:22 /Users/cheniquacarr/Library/Application Support/Steam/SteamApps/common/The Wal

  • So the files I already have make me start at Vince's story, but everything else is fine. It saves, it doesn't glitch or make me start over, and when I create a new file it starts from the very beginning instead of forcing me to start at Vince's story. So I think, other than that small hiccup, everything is working as it should. Thank you for helping me.

This discussion has been closed.